West Midlands

Hereford Substation Polymer Roof

This new electricity substation in Hereford, built to improve power supply to the city's homes, was being built from scratch and needed a good, high-spec, fully weatherproof and long-lasting roof from the outset.

We used a guaranteed 20 year protection system, installation as shown in the pictures above.

The polymer system we used - Protec - is also ideal for reinstating existing power substations with zero fall, since Protec is zero fall certified to exceed the designed lifespan.

WHAT NEXT?

Inset Balcony Terrace with Quartz Finish, Whitchurch, Shropshire

This balcony terrace, intended to provide a cosy outdoor space, had seen better days - as the photographs show. To refurbish it and correct the problems that had caused the issues in the first place, we stripped everything back, then gradually layered in the polymer system to create a strong, jointless and seamless balcony that should last for many years to come. We completed with a tough, anti-skid quartz finish - chosen by the customer from our range of colour options - creating a safe, ordered, efficently drained and aesthetically pleasing, weatherproof space. 

Hereford Warm Roof Build

This detached building in Hereford required a new warm roof (for more on warm roofing click here) to comply with building regulations and create a cosy environment below. The photographs show the overall building as well as the joists ready for insulation.

Stratford-upon-Avon, Walk-on Warm Roof

This building at Stratford-upon-Avon in Warwickshire required a warm roof with a u value of .13 in order to compensate for an unusually large surface area of glass below (from patio doors & other glass elavations).

The system insulation was 220mm thick, fully adhered, and did not need an extra layer of ply decking to sandwich the insulation, as the insulation we used is specially manufactured to be walked on for limited access without damage.

Copper Roof Alternative following theft at Oliver Bird Hall, Solihull

Copper roofing theft had caused considerable damage to the roof of the Oliver Bird Hall in Solihull, a community hall in a conservation area near Birmingham in the West Midlands.

The Local Council granted planning permission for the rear elevation roof to be coated in liquid membrane. Unusually, the decision was then made to remove the entire roof, allowing work to progress easily and without the need for scaffolding.

Syndicate content